Φρέσκια κουκιά με αγκινάρες και χοχλιούς

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχο καλοκαιρινό φαγητό για ορεκτικό, για τσίπουρο ή κρασάκι με καλή παρέα και κουβεντούλα

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό κουκιά φρέσκα
  • 6 αγκινάρες καθαρισμένες κομμένες στα 4 και τις τοποθετούμε σε νερό με λεμόνι για να μην μαυρίσουν
  • ½ κιλό χοχλιούς
  • 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα κουκιά τα χλωρά αφαιρώντας την ίνα που έχει και κόβοντας τα στην μέση εάν είναι μεγάλα.
  2. Παίρνουμε τα σαλιγκάρια αφού έχουμε ακολουθήσει την προετοιμασία τους και τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό. Μαζεύουμε όσα έχουν βγάλει το κεφάλι τους έξω και ξεκολλάμε όσα έχουν κολλήσει μεταξύ τους. Όσα δεν έχουν βγάλει τα κεφάλια τα πετάμε.
  3. Σε μία κατσαρόλα με νερό μόλις βράσει βάζουμε τα σαλιγκάρια και τα αφήνουμε για ένα 10 λεπτό.
  4. Κατ όπιν τα ξεπλένουμε καλά και τα καθαρίζουμε.
  5. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρεμμύδι, ρίχνουμε τα κουκιά, σοτάρουμε, προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι το μάραθο λίγο βραστό νερό αλάτι πιπέρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα περίπου. Όταν περάσει το μισάωρο ρίχνουμε μια ματιά ανακατεύουμε και προσθέτουμε τις αγκινάρες με το λεμόνι και τα σαλιγκάρια. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε άλλη μισή ώρα να χυλώσουν.

Καλή σας όρεξη!!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!