Κουκιά γιαχνί με μάραθο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μία εύκολη και πολύ γρήγορη συνταγή, πολύ νόστιμη, που μπορείτε να την φτιάξετε σε μέρες νηστείας , και όχι μόνο. Είναι μια συνταγή γεμάτη γεύση, χρώματα και  αρώματα , αλλά και πολύ υγιεινή.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ κουκιά φρέσκα ( ή μουλιάζουμε τα ξερά από την προηγούμενη μέρα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε φέτες
  • 1 ματ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3-4 παπάδες με τις φούσκες τους (προαιρετικό)
  • 1 ματς μάραθος ψιλοκομμένος
  • 3-4 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες χωρίς σπόρια ψιλοκομμένες ή 1 ντοματάκι κονκασέ.
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 3-4 πατάτες κομμένες σε μεγάλα καρέ.
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι –πιπέρι

Διαδικασία

Αφού έχουμε αφαιρέσει το μαύρο μάτι από τα κουκιά , παίρνουμε μια κατσαρόλα πλασωτέ και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μας και τους παπάδες (προαιρετικό), και στην συνέχεια τα κουκιά, μαζί με τα καρότα και τις πατάτες. Ρίχνουμε την ντομάτα και συμπληρώνουμε με υγρά , αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν 30’-35’ λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον μάραθο και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα δέκα λεπτά περίπου.  Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

  • Οι παπάδες είναι τα κρεμμύδια τα φρέσκα που έχουν ανθίσει. Βγάζουν επάνω μια φουσκίτσα, που ένα την μαγειρέψεις είναι πολύ γλυκιά και νόστιμη. Εάν την εντάξεις στο φαγητό, σου το γλυκίζει και το κάνει πιο νόστιμο.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!