Κουκιά με λουκάνικο κοκκινιστά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένας υπέροχος μεζές, που σίγουρα θα λατρέψετε.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ κουκιά καθαρισμένα φρέσκα ( ή μουλιάζουμε τα ξερά από την προηγούμενη μέρα)
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε φέτες χοντρές
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκ σκόρδο
  • 3 ντομάτες ώριμες ή 1 συσκ ντοματάκι κονκασέ
  • 1 ματ φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3-4 παπάδες με τις φούσκες τους (προαιρετικό)
  • 1 ματς μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι –πιπέρι

Διαδικασία

Αφού έχουμε αφαιρέσει το μαύρο μάτι από τα κουκιά , παίρνουμε μια κατσαρόλα πλασωτέ και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα λουκάνικα. Στην συνέχεια τα αφαιρούμε και τα κρατάμε σε ένα πιάτο καθαρό, και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια μας και τους παπάδες (προαιρετικό), και στην συνέχεια τα κουκιά, μαζί με τα καρότα. Ρίχνουμε την ντομάτα και συμπληρώνουμε με υγρά , αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν 30’-35’ λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον μάραθο, και αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα δέκα λεπτά περίπου.  Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και φρεσκοκομμένο πιπέρι.

  • Οι παπάδες είναι τα κρεμμύδια τα φρέσκα που έχουν ανθίσει. Βγάζουν επάνω μια φουσκίτσα, που ένα την μαγειρέψεις είναι πολύ γλυκιά και νόστιμη. Εάν την εντάξεις στο φαγητό, σου το γλυκίζει και το κάνει πιο νόστιμο
  • Νόστιμη παραλλαγή που συνηθίζω να φτιάχνω είναι ΚΟΥΚΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ. Σοτάρω τα λουκάνικα. Στην συνέχεια τα αφαιρώ και τα κρατάω σε ένα πιάτο καθαρό, και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τους παπάδες (προαιρετικό), και στην συνέχεια τα κουκιά, μαζί με τα καρότα. Ρίχνω την ντομάτα και συμπληρώνω με υγρά , αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να σιγοβράσουν 20’-30΄ λεπτά περίπου. Στην συνέχεια τα ρίχνω σε γάστρα σε προ θερμασμένο φούρνο μαζί με τα υγρά του (εάν θέλει συμπληρώνω λίγα)προσθέτω από πάνω τον μάραθο και τυρί της επιλογής μας (φέτα ή πικάντικο, ή καπνιστό που προτιμώ). Αφήνουμε στο φούρνο ακόμα 10’-15’ λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
  • Υπέροχος συνδυασμός είναι να προσθέσετε και πιπεριές.
  • Δοκιμάστε το αντί για λουκάνικο με χοιρινό κρέας.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!