Κουκιά με χόρτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα παραδοσιακό πιάτο, γεμάτο υγεία, που μπορεί να προσφερθεί και ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ κουκιά
  • ½ ματσάκι καυκαλήθρα
  • ½ ματσάκι μυρώνια
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα κομμένα σε φέτες
  • 2 πράσα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φέτες
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 200 γρ σπανάκι
  • 200 γρ λάπαθα
  • 100 γρ ζοχοί
  • 1 ντοματάκια κονκασέ
  • Αλάτι, πιπέρι, δάφνη
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα κουκιά να φουσκώσουν από την προηγούμενη μέρα. Τα κουκιά θέλουν τουλάχιστον 15 ώρες να μείνουν στο νερό.
  2. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και αφαιρούμε το μαυράκι που έχουν.
  3. Τα βάζουμε να σιγοβράσουν. Όσο σιγοβράζουν τα κουκιά θα ασχοληθούμε με τα χόρτα.
  4. Πλένουμε σχολαστικά τα χορταρικά μας. Τα στεγνώνουμε πολύ καλά ώστε να μην έχουν νερά. Τα χοντροκόβουμε και τα αλατίζουμε σε μια λεκάνη. Τα ανακατεύουμε και περιμένουμε περίπου μισή ώρα να μαραθούν
  5. Ωστόσο αφού έχουν βράσει τα κουκιά μας τα σουρώνουμε. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια πρώτα τα ξερά και έπειτα τα φρέσκα, τα πράσα και τα καρότα μαζί με τα κουκιά. Συμπληρώνουμε την ντομάτα κονκασέ την δάφνη το αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσουν 10 λεπτά.
  6. Σε μία γάστρα απλώνουμε τα χορταρικά μας στον πάτο και ρίχνουμε τα κουκιά από πάνω απλωτά παντού. Συμπληρώνουμε με τα υγρά από την κατσαρόλα.
  7. Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για μισή ώρα με 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!