Κουλουράκια σμυρναϊκα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Κουλουράκια που έχουν χαρακτηριστικά το έντονο το άρωμα από το φρέσκο βούτυρο και το πορτοκάλι και μαστίχας, καθώς και το σχήμα βαρκούλας.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ βούτυρο φρέσκο
  • 380 γρ άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ χυμό πορτοκάλι
  • 1400 γρ αλεύρι γοχ + όσο πάρει στο πλάσιμο
  • 35 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ σ κονιάκ
  • 1 κ γ μαστίχα Χίου σε σκόνη
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 3 κρόκους αυγών για επάλειψη.

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια  ρίχνουμε τα αυγά, το μπέικιν το χυμό πορτοκάλι, την μαστίχα Χίου, το κονιάκ, και το ξύσμα. Στην συνέχεια αφού έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι το ρίχνουμε μέσα στον χυλό και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική αφράτη ζύμη.
  2. Φτιάχνουμε το σχήμα των κουλουριών σε βαρκούλες (το χαρακτηριστικό τους σχήμα) και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Χτυπάμε τους κρόκους και αλείφουμε από πάνω.
  3. Τα ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

 

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n