Κουλουράκια χωρίς γλουτένη

κουλουράκια χωρίς γλουτένη
Facebook
Pinterest
Twitter

… Και εμείς που έχουμε θέμα με την γλουτένη τι κάνουμε; Ένα αρωματικό και πολύ αφράτο κουλουράκι με τον καφέ να μην έχουμε; Και βέβαια να έχουμε. Πάμε να τα φτιάξουμε λοιπόν!

Τα υλικά μας

  • 200 γρ φαρίνα χωρίς γλουτένη Αγίου Γεωργίου
  • 500 γρ αλεύρι για όλες της χρήσεις χωρίς γλουτένη Αγίου Γεωργίου
  • 250 γρ βούτυρο γάλακτος
  • 190 γρ ζάχαρη άχνη
  • 50 γρ γάλα φρέσκο
  • 18 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 αυγό
  • 3 κ γ ξανθάνη (ξανθανικό κόμι)
  • 2 κρόκους αυγών για επάλειψη

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αυγό το μπέικιν, το γάλα, το ξύσμα, την ξανθάνη, την βανίλια, και στο τέλος προσθέτουμε τα αλεύρια αφού τα έχουμε κοσκινίσει.
  2. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, και τα περνάμε με κρόκο αυγού και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο 
  4. Όταν βγουν πρέπει να τα αφήσουμε να κρυώσουν για να σφίξουν ελαφρά.

Τα κουλουράκια μας τα βάζουμε σε λαδόκολλα ή επιφάνεια σιλικόνης να ψηθούν γιατί είναι πολύ αφράτα και εάν κολλήσουν και τα ζορίσουμε ελαφρά θα μας σκορπίσουν.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek