Ένα πολύ γευστικό και πολύ ελαφρύ πιάτο, εύκολο, και γρήγορο. Μπορεί να προσφερθεί σαν πρώτο πιάτο, ή και σαν συνοδευτικό.
Τα υλικά μας
- 1 κουνουπίδι μέτριο
- 1 μπρόκολο μέτριο
- 300 γρ γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
- 250 γρ γιαούρτι 2%
- 2 αυγά
- 200 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο ελαφρύ
- 500 γρ γάλα φρέσκο
- 3 κ σ κόρν φλάουρ
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Κόβουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μπουκετάκια και τα αφήνουμε 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
- Παίρνουμε ένα μπολ. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το γάλα αφού προηγουμένως έχουμε αναμίξει με το κόρν φλάουρ, το τυρί το τριμμένο, την γαλοπούλα και αλατοπίπερο.
- Τοποθετούμε τα μπουκετάκια σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Περιχύνουμε το μείγμα επάνω στα μπουκετάκια.
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα μέχρι να ροδίσει.