Κουνουπίδι και μπρόκολο με κρέμα γιαουρτιού στο φούρνο

Facebook
Pinterest
Twitter

Ένα πολύ γευστικό και πολύ ελαφρύ πιάτο, εύκολο, και γρήγορο. Μπορεί να προσφερθεί σαν πρώτο πιάτο, ή και σαν συνοδευτικό.

Τα υλικά μας

  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • 1 μπρόκολο μέτριο
  • 300 γρ γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη
  • 250 γρ  γιαούρτι 2%
  • 2 αυγά
  • 200 γρ τυρί κίτρινο τριμμένο ελαφρύ
  • 500 γρ γάλα φρέσκο
  • 3 κ σ κόρν φλάουρ
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Κόβουμε το κουνουπίδι και το μπρόκολο σε μπουκετάκια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μπουκετάκια και τα αφήνουμε 5 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.
  2. Παίρνουμε ένα μπολ. Ρίχνουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το γάλα αφού προηγουμένως έχουμε αναμίξει με το κόρν φλάουρ, το τυρί το τριμμένο, την γαλοπούλα και αλατοπίπερο.
  3. Τοποθετούμε τα μπουκετάκια σε ένα ταψάκι ή πυρέξ. Περιχύνουμε το μείγμα επάνω στα μπουκετάκια.
  4. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο στον αέρα μέχρι να ροδίσει.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek