Κουνουπίδι με λουκάνικο χωριάτικο στο φούρνο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αρκετά εύκολη συνταγή, με πλούσια γεύση που σίγουρα θα απολαύσετε με ένα καλό κρασάκι…

Υλικά

  • 1 κιλό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 2 ντοματάκια κονκασέ
  • μισό κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδα σκόρδο
  • μια κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρές λωρίδες
  • λίγο κρασί για σβήσιμο
  • 100γρ φέτα
  • πάπρικα καυτερή (όσο αντέχουμε)
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

  1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά, το λουκάνικο κομμένο σε 2-3 εκατοστά, και έπειτα το σκόρδο.
  2. Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα. Αφήνουμε 3-4 λεπτά και στην συνεχεία ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το τραβάμε από την φωτιά.
  3. Σε ένα ταψί μέτριο απλώνουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια και περιχύνουμε την σάλτσα. Προσθέτουμε από πάνω χοντρά κομμάτια φέτας και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς

Καλό είναι να το παρακολουθήσουμε να μην μας λιώσει το κουνουπίδι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!