Κουνουπίδι ογκρατέν αλλιώς

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια νόστιμη συνταγή με κουνουπίδι, ένα ογκρατέν… αλλιώς!

Υλικά

  • 1 κιλό κουνουπίδι κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • 6-8 μανιτάρια αγκάρικους κομμένα σε κομματάκια
  • 250 γρ γάλα
  • 3 αυγά
  • 100 γρ Μιξ τυριών
  • 100 γρ μετσοβόνε τριμμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρές λωρίδες
  • 600 γρ γιαούρτι
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, θυμάρι
  • 1 πατάτα τριμμένη στον τρίφτη

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο ταψί απλώνουμε το κουνουπίδι το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρά μπουκετάκια. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, την τριμμένη πατάτα, το Μιξ τυριών (κρατάμε και λίγο για το τελείωμα) και το μετσοβόνε. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με το γάλα το αλάτι το πιπέρι και το θυμάρι. Περιχύνουμε το μίγμα στο ταψί με τα υπόλοιπα υλικά και το βάζουμε στο φούρνο για 40 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς.

Στην συνέχεια σε ένα μπολάκι χτυπάμε το γιαούρτι με τα δυο αυγά λίγο αλάτι πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και περιχύνουμε το χυλό επάνω. Στην συνέχεια πασπαλίζουμε με το μιξ τυριών που κρατήσαμε και το βάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n