Κρέμα κάστανο με συκόμελο

Facebook
Pinterest
Twitter

Το πόσο δένει το κάστανο με τα αρώματα και την γλυκύτητα του σύκου, θα το μάθετε μόνο εάν φτιάξετε αυτή την υπέροχη, βελούδινη, αρωματική, γευστική, γρήγορη ,εύκολη, και γιατί όχι εορταστική κρέμα.

Τα υλικά μας

  • 450 γρ κάστανα ακαθάριστα
  • 260 γρ νερό
  • 40 γρ συκόμελο CUMA
  • 1 ξυλάκι κανέλλας

Διαδικασία

  1. Χαράσουμε σταυρωτά τα κάστανά μας. Σε ένα κατσαρολάκι,βάζουμε τα κάστανα με νερό να βράσουν. Στην συνέχεια τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε το νερό και αποφλοιώνουμε τα σύκα και βγάζουμε και την λεπτή φλοίδα που έχουν μέσα. Τα κόβουμε κομματάκια και τα βάζουμε με την κανέλα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου άλλα 10 λεπτά)
  3. Αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας,προσθέτουμε το συκόμελο και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα κάστανα.
  4. Τη χρησιμοποιούμε για άλειμμα, για γεμίσεις γλυκών, και σε νηστίσιμες συνταγές.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek