Κρεμμύδια γεμιστά με κιμά και τραχανά

Facebook
Pinterest
Twitter

Κρεμμύδια γεμιστά, ένα υπέροχο πιάτο, με γεύση και άρωμα από Ελλάδα. Η χώρα μας έχει πολλές ποικιλίες κρεμμυδιού, γνωστότερη το Βατικιώτικο, αλλά και το νεροκρέμμυδο Ζακύνθου, το κρεμμύδι Κασσάνων στο Ηράκλειο, το Μεσογειακό κρεμμύδι στα Χανιά αλλά και την Άνδρου. Συνδυάζοντας το με μοσχαρίσιο κιμά και τραχανά έχουμε ένα πιάτο εξαιρετικό.

Τα υλικά μας

  • 8 κρεμμύδια στρογγυλά
  • 100 γρ τραχανά
  • 350 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες μεγάλες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Τυρί τριμμένο

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια μας. Τοποθετούμε τα κρεμμύδια μας σε νερό που βράζει με λίγο αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν 20-30 λεπτά το πολύ.
  2. Στην συνέχεια τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα με προσοχή και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Όσο περιμένουμε να κρυώσουν προετοιμάζουμε τον κιμά.
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και τον τραχανά.
  5. Στην συνέχεια πηγαίνω στα κρεμμύδια και κόβω με προσοχή ελάχιστα τον πάτο του κρεμμυδιού (εκεί που είναι η ρίζα)και έπειτα κόβω σαν καπάκι την κορυφή του (εκεί που είναι το κοτσανάκι).
  6. Παίρνουμε στα χέρια μας το κρεμμύδι και με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού αφαιρούμε το εσωτερικό του κρεμμυδιού αφήνοντας τις 3 τελευταίες εξωτερικές στρώσεις.
  7. Τοποθετούμε στο ταψάκι μας τα κρεμμύδια μας.
  8. Στην συνέχεια ψιλοκόβουμε το εσωτερικό των κρεμμυδιών (όχι όλο γιατί είναι πολύ) και το προσθέτουμε μέσα στον κιμά. Ανακατεύουμε, και στην συνέχεια γεμίζουμε τα κρεμμύδια μας.
  9. Σε ένα μπολ βάζουμε την τριμμένη ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη.
  10. Περιχύνουμε τα κρεμμυδάκια μας, και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για μισή ώρα.
  11. Λίγο πριν τα βγάλουμε πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο από πάνω .

Καλή σας όρεξη.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek