Κριθαρότο με λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Γευστικό, ελαφρύ, νόστιμο, γεμάτο βιταμίνες Κριθαρότο που λατρεύουν μεγάλοι και μικροί. Αγαπημένο πιάτο που το φτιάχνουμε συχνά και δεν μένει ποτέ ούτε πιρουνιά.

Τα υλικά μας

  • ½ κ κριθαράκι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 3 μανιτάρια αγαρικά
  • 1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 1 μελιτζάνα ξεπικρισμένη ψιλοκομμένη
  • Ζωμός λαχανικών
  • ½ φλ κρασί λευκό
  • 2-3 κ σ ελαιόλαδο
  • 2 κ σ βούτυρο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Με μια κατσαρόλα φτιάχνουμε τον ζωμό λαχανικών να τον έχουμε έτοιμο.
  2. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε. Όταν έχουν ήδη μαραθεί προσθέτουμε το σκόρδο το σοτάρουμε ελαφρώς και ρίχνουμε το κριθαράκι. Σοτάρουμε το κριθαράκι με τα λαχανικά μας για να πάρει γεύση, και σβήνουμε με κρασί. Σε αυτό το σημείο παίρνουμε ζεστό ζωμό από την κατσαρόλα μας και το προσθέτουμε λίγο λίγο στο κριθαράκι μας. Ανακατεύουμε συνεχώς και συνάμα προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό.
  3. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία αυτή όσο χρειαστεί, μέχρι το κριθαράκι μας να γίνει  “al dente”. Δηλαδή απ’ έξω να έχει μελώσει και από μέσα να βαστάει. Να μπορούμε να το απολαύσουμε και ένα ένα χωρίς να έχουν λασπώσει –κολλήσει όλα μαζί. Ιδανικά θα πρέπει να λαχανικά μας να βαστάνε λίγο.
  4. Μόλις μπούμε στο τελικό στάδιο, φτιάχνουμε την γεύση από αλάτι και πιπέρι, τραβάμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε το Κριθαρότο μας μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!