Κριθαρότο θαλασσινών λευκό

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Κριθαρότο απλό θαλασσινών μόνο με την γεύση των θαλασσινών, δίχως την γεύση της ντομάτας που σε μερικούς τους ενοχλεί. Εδώ λοιπόν θα βρείτε την απλή-βασική- έκδοση για ένα κριθαρότο θαλασσινών.

Τα υλικά μας

  • 250 γρ ανάμικτα θαλασσινά  κτψ
  • 10 τμχ μύδια κτψ
  • 250 γρ κριθαράκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό για το ζωμό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο για το ζωμό
  • 2 σκ σκόρδο (η μια για το ζωμό)
  • ½ φλ λευκό κρασί
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι, φύλλα δάφνης.

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα θαλασσινά, το κρεμμύδι ,το καρότο, το σκόρδο και σε ένα πουγκί το φύλλο δάφνης με τους κόκκους μπαχάρι. Αφήνουμε να βράσουν 5-7 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Μόλις βράσουν αφαιρούμε τα θαλασσινά με μια τρυπητή κουτάλα, αλλά και το πουγκί με τα μπαχαρικά, και στην συνέχεια με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά μας.
  2. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ αχνίζουμε τα μύδια, για 3-4 λεπτά, τα αφαιρούμε προσεκτικά και στην συνέχεια σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο το κριθαράκι ,σβήνουμε με κρασί , και σιγά σιγά τον ζωμό από τα θαλασσινά μας. ανακατεύουμε συνεχώς και προσθέτουμε όταν πιει το ζωμό σιγά σιγά προσθέτουμε και άλλο, μέχρι να γίνει το γιουβετσάκι μας.
  3. Λίγο πριν το τέλος, φτιάχνουμε την γεύση σε αλατοπίπερο, προσθέτουμε τα θαλασσινά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στολίζοντας τα μύδια μας γύρω γύρω.

Καλή σας όρεξη!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!