Κρητικά κουλουράκια με ελαιόλαδο Grelia

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νηστίσιμα, τραγανά, παραδοσιακά, κουλουράκια με ελαιόλαδο Grelia. Το περίφημο Κρητικό ελαιόλαδο όπου είναι η βάση της διατροφής σε κάθε σπίτι, και φυσικά στην Κρήτη το ελαιόλαδο είναι στις περισσότερες συνταγές για κουλουράκια.

Τα υλικά μας

  • 350 γρ ελαιόλαδο Grelia
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 250 γρ νερό όπου έχουμε βράσει μέσα κανέλα και γαρύφαλλο
  • 50γρ ρακί
  • 1 κ γ μπέικιν πάουντερ
  • ¼ κ γ αμμωνία
  • 1 κ αλεύρι γοχ
  • Σουσάμι

Διαδικασία

  1. Βάζουμε ένα ξυλάκι κανέλας με 10 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλο) να βράσουν.
  2. Σε μια λεκάνη βάζουμε την ζάχαρη με το ελαιόλαδο και το ανακατεύουμε καλά για 5 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, αμμωνία, μπέικιν, ρακί, και το νερό),και ανακατεύουμε καλά. Θα έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. 
  3. Φτιάχνουμε κουλουράκια, και πριν τα βάλουμε στο ταψί, παίρνουμε ένα μπολ νερό και βάζουμε σε ένα πιάτο σουσάμι. Παίρνουμε τα κουλουράκια ένα ένα και τα βουτάμε μέσα στο νερό γρήγορα, και μετά τα τοποθετούμε στο σουσάμι. Τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε στους 180ο για 20’-30΄λεπτά ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα κουλουράκια μας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n