Κρητική τάρτα με μυζήθρα και μέλι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μας έρχεται από την όμορφη Κρήτη μας που αγαπώ, και γεμίζει το σπίτι με αρώματα και γεύση!!

Για την ζύμη μας θα χρειαστείτε τα υλικά που θα βρείτε εδώ.

Για την γέμιση

  • 400 γρ Κρητική μυζήθρα γλυκιά
  • 150 γρ μέλι
  • 2 αυγά (ανάλογα με το πόσα υγρά έχει το τυράκι μας)
  • ξύσμα λεμόνι
  • 1 κ σ κορν φλάουρ
  • 2 κ σ αλεύρι
  • μισό κγ κανέλα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί μας θρυμματισμένο με το μέλι, τα αυγά, το ξύσμα και την κανέλα.
  2. Σε ένα πιατάκι ρίχνουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα ανακατεύουμε και το προσθέτουμε στη γέμιση.
  3. Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε επάνω στην ψημένη βάση της τάρτας μας.
  4. Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη  και κανέλα

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!