Κιουνεφέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα κλασικό παραδοσιακό επιδόρπιο με φύλλο κανταΐφι, τυρί, και μπόλικο φιστίκι Αιγίνης. Το τυρί που χρησιμοποιούνε είναι το peyniri .  Το τρώμε ζεστό, σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό καϊμάκι από πάνω.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ φύλλο κανταΐφι
  • 150 γρ βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
  • 200 γρ μοτσαρέλα
  • 200 γρ ανθότυρο
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ νερό
  • ½ κ γ μαστίχα Χίου τριμμένη
  • ½ λεμόνι
  • 200 γρ φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη την μισή λεμονόκουπα και την μαστίχα Χίου και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Το σβήνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε το κανταΐφι με ψαλίδι ή με μαχαίρι σε κομμάτια. Βάζουμε 2 κ σ φιστίκι τριμμένο μέσα στο κανταΐφι και ανακατεύουμε.
  3. Ανακατεύουμε τα δυο τυριά πολύ καλά .
  4. Ανοίγουμε στους 170ο κελσίου τον φούρνο στον αέρα να προ θερμαίνεται
  5. Παίρνουμε το ταψάκι μας και αλείφουμε τον πάτο με το βούτυρο. Στην συνέχεια βάζουμε μια ποσότητα βουτύρου με το πινέλο και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης τον πάτο. Στρώνουμε φύλλο κανταΐφι κάτω, το πατάμε καλά με το χέρι ώστε να πάρει το σχήμα του ταψιού. Στην συνέχεια  ρίχνουμε βούτυρο με πινέλο στο φύλλο, και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης. Στρώνουμε το τυρί και επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το φύλλο.
  6. Πατάμε πολύ καλά στο φύλλο, ραντίζουμε με βούτυρο, και πασπαλίζουμε πάλι με φιστίκι. Ψήνουμε για μισή ωρίτσα περίπου, μέχρι να ροδίσει.
  7. Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε το ταψάκι μας όπως είναι ζεστό, με το κρύο σιρόπι.
  8. Σερβίρουμε ζεστό με πασπαλισμένο φιστίκι Αιγίνης.

 

  • Η συνταγή είναι για 2 ταψάκια των 22 εκ.
  • Μπορείτε τα φτιάξετε το Κιουνεφέ δίχως να το ψήσετε ,και να το βάλετε κατάψυξη. Όταν το χρειαστείτε συνεχίζετε την διαδικασία.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!