Λαχανοπιτάκια φούρνου

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πεντανόστιμα και αφράτα λαχανοπιτάκια, νηστίσιμα, χορταστικά, με πλούσια γέμιση, πολύ ελαφριά, και υγιεινά. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο? Για το γραφείο, το σχολείο, την δουλειά, το κολατσιό, πάντα μαζί μας!

Τα υλικά μας

  • ½ λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 150 γρ καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 κολοκυθάκι περασμένο στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 2 καρότα περασμένα στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 4 μανιτάρια αγαρικά, περασμένα στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • ½ κ γ κίμινο
  • ¼ κγ τσίλι
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το ζυμάρι μας…

  • 750 γρ αλεύρι γοχ + αλεύρι για το άνοιγμα
  • 460 γρ ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ½ κ γ ζάχαρη
  • ½ κγ αλάτι
  • ½ κγ ξύδι λευκό
  • 4 κ σ ελαιόλαδο.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
  2. Σε ένα ποτήρι παίρνουμε 60 γρ νερό χλιαρό ,ανακατεύουμε την μαγιά και την ζάχαρη.
  3. Ενσωματώνουμε το υγρό με την μαγιά στο αλεύρι και συμπληρώνουμε 400 γρ νερό χλιαρό ακόμα.
  4. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μια ζύμη.
  5. Αφήνουμε στην άκρη να διπλασιάσει τον όγκο της.
  6. Όσο περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζουμε την γέμιση. Σοτάρουμε το πράσο με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το καρότο και στην συνέχεια ρίχνουμε το λάχανο και τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να μαραθούν με τα υγρά τους, χαμηλώνοντας τη φωτιά, και συνεχώς ανακατεύοντας τα . Η γέμιση είναι έτοιμη όταν σωθούν όλα τα υγρά. Τοποθετούμε την γέμιση σε ένα σουρωτήρι, και αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
  7. Όταν διπλασιαστεί η ζύμη, την φτιάχνουμε έναν κύλινδρο και την κόβουμε σε 16-18 κομμάτια ζύμης. Τα πλάθουμε σε λαδωμένο πάγκο σε στρογγυλές μπαλίτσες. Τις σκεπάζουμε πάλι και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.
  8. Όταν φουσκώσουν τις ανοίγουμε σε δίσκους και τοποθετούμε με ένα κουτάλι στην μέση την γέμιση. (βάζουμε μπόλικη γέμιση!)
  9. Με τα δυο μας χέρια τσιμπιτά κλείνουμε τις δύο άκρες ,και μας σχηματίζεται ένα στρογγυλό μαξιλαράκι..  Κολλάμε τις άκρες στο μέρος που έχουμε κλείσει το πιτάκι μας. Πατάμε ελαφρά να απλώσει, και έχουμε δημιουργήσει ένα στρογγυλό πιτάκι.
  10. Συνεχίζουμε κατά αυτό τον τρόπο και τα υπόλοιπα.
  11. Τοποθετούμε τα πιτάκια μας σε λαδόκολλα. Εάν θέλουμε τα ψήνουμε αλάδωτα ή τα περνάμε με ελαιόλαδο από πάνω.
  12. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄στους 180ο βαθμούς κελσίου.
  • Εάν θέλετε προσθέστε τυρί νηστίσιμο
  • Εάν δεν νηστεύετε προσθέστε μιξ τυριών. Γίνονται θεϊκά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n