Λαχανόπιτες τηγανιτές

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νηστίσιμες λαχανόπιτες, που θα τις λατρέψετε. Αφράτες, χορταστικές, πλούσιες σε γεύση, για το κολατσιό μας, για την ταινιούλα μας το βράδυ, για …για…για…Αν τις θέλετε στο πιάτο σας, πάμε να ξεκινήσουμε να τις φτιάχνουμε!!!!

Τα υλικά μας

  • ½ λάχανο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 150 γρ καλαμπόκι βρασμένο
  • 1 κολοκυθάκι περασμένο στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 2 καρότα περασμένα στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 4 μανιτάρια αγαρικά, περασμένα στον τρίφτη στην μεγάλη οπή
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ¼ ματ άνηθο ψιλοκομμένο
  • 60 γρ ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  • ½ κ γ κίμινο
  • ¼ κγ τσίλι
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για το ζυμάρι μας

  • 750 γρ αλεύρι γοχ + αλεύρι για το άνοιγμα
  • 460 γρ ζεστό νερό
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • ½ κ γ ζάχαρη
  • ½ κγ αλάτι
  • ½ κγ ξύδι λευκό
  • 4 κ σ ελαιόλαδο.

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, το ελαιόλαδο και το ξύδι.
  2. Σε ένα ποτήρι παίρνουμε 60 γρ νερό χλιαρό ,ανακατεύουμε την μαγιά και την ζάχαρη.
  3. Ενσωματώνουμε το υγρό με την μαγιά στο αλεύρι και συμπληρώνουμε 400 γρ νερό χλιαρό ακόμα.
  4. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μια ζύμη.
  5. Αφήνουμε στην άκρη να διπλασιάσει τον όγκο της.
  6. Όσο περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη, ετοιμάζουμε την γέμιση. Σοτάρουμε το πράσο με το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο, το καρότο και στην συνέχεια ρίχνουμε το λάχανο και τα υπόλοιπα υλικά. Τα αφήνουμε να μαραθούν με τα υγρά τους, χαμηλώνοντας τη φωτιά, και συνεχώς ανακατεύοντας τα . Η γέμιση είναι έτοιμη όταν σωθούν όλα τα υγρά. Τοποθετούμε την γέμιση σε ένα σουρωτήρι, και αφήνουμε να στραγγίσει καλά.
  7. Όταν διπλασιαστεί η ζύμη, την φτιάχνουμε έναν κύλινδρο και την κόβουμε σε 4-5 κομμάτια ζύμης. Τα πλάθουμε σε λαδωμένο πάγκο σε στρογγυλές μπαλίτσες. Τις σκεπάζουμε πάλι και τις αφήνουμε να φουσκώσουν.
  8. Όταν φουσκώσουν τις ανοίγουμε σε δίσκους και τοποθετούμε με ένα κουτάλι στην μέση την γέμιση. (βάζουμε μπόλικη γέμιση!)
  9. Με τα δυο μας χέρια τσιμπιτά κλείνουμε τις δύο άκρες ,και μας σχηματίζεται ένα στρογγυλό. Κολλάμε τις άκρες στο μέρος που έχουμε κλείσει το πιτάκι μας. Πατάμε ελαφρά. Έχουμε δημιουργήσει ένα στρογγυλό μαξιλάρι.
  10. Συνεχίζουμε κατά αυτό τον τρόπο και τα υπόλοιπα.
  11. Σε ένα τηγάνι βάζουμε σπορέλαιο. Ξεκινάμε να τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά,την πίτα μας με την πλευρά που κολλήσαμε το ζυμάρι πρώτα. Μόλις πάρει χρώμα, την γυρίζουμε από την άλλη μεριά.
  12. Τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Έτοιμες να κόψετε κομμάτια και να τις απολαύσετε.

Καλή επιτυχία

-Μπορείτε αντί να κάνετε 4-5 πίτες μεγάλες να κάνετε 16-18 πιτάκια μικρά ατομικά.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n