Λαχανόρυζο λεμονάτο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πιάτο ελαφρύ, οικονομικό, γρήγορο, εύκολο, χειμωνιάτικο και πολύ πολύ νόστιμο.

Τα υλικά μας για την βασική συνταγή

  • 1 λάχανο κομμένο σε φέτες χοντρές
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 πράσο (το άσπρο μέρος) κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½  φλ ρύζι γλασέ
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 300 γρ ζωμός λαχανικών ή νερό
  • Χυμός από 2 λεμόνια ξύσμα από 1 λεμόνι
  • ½ φλ ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο.
  2. Όταν μαραθούν προσθέτουμε το λάχανο και το καρότο και ανακατεύουμε.
  3. Μόλις πάρουν μία βράση ρίχνουμε το ρύζι και το ζωμό ή το νερό και κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει.
  4. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε τον άνηθο το λεμόνι και το ξύσμα ανακατεύουμε, αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση και το αποσύρουμε από την φωτιά.

Το λάχανο τους χειμωνιάτικους μήνες είναι πιο τρυφερό και γλυκό.

Μπορούμε να προσθέσουμε εάν θέλουμε και ½ κουταλάκι του γλυκού κοφτή κουρκουμά ή τζίτζερ.

Πολύ ωραία παραλλαγή και νόστιμη είναι να αντικαταστήσουμε το ρύζι με πλιγούρι ή κινόα ή φαγόπυρο.

Υπέροχο τόνο γεύσης δίνει στο φαγητό εάν εναλλακτικά πασπαλίσουμε με πάπρικα καπνιστή.

Δένει υπέροχα εάν το φτιάξουμε με λουκάνικο ή κιμά.

Δοκιμάστε να το φτιάξετε με κόκκινο λάχανο και εντυπωσιαστείτε πόσο όμορφη εναλλαγή χρώματος κάνει στο τέλος ρίχνοντας το λεμόνι.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!