Lemon pie

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ποιος λέει όχι σε μία δροσερή γευστική νόστιμη lemon pie; Εδώ θα βρείτε βήμα βήμα την πιο γευστική, αλλά και ανάλαφρη lemon pie!

Για την ζύμη ( για ένα ταψάκι 27 περίπου εκατοστών)

  • 170 γρ αλεύρι
  • 100 βούτυρο (κρύο, κομμένο σε καρεδάκι)
  • 1 κ σ ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 1 κ σ κρύο νερό

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε όλα τα υλικά μας και τα αναμιγνύουμε σε ένα μπολ. Η ζύμη μας στην αρχή θα είναι πολύ τριφτή και αφυδατωμένη. Όσο την δουλεύουμε στο χέρι θα γίνει σιγά σιγά ένα ωραίο ζυμαράκι.
  2. Ανοίγουμε φύλλο και την βάζουμε στην ταρτιέρα. Την απλώνουμε και την τρυπάμε με πιρούνι. Την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.
  3. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 βαθμούς σε αντίσταση. Παίρνουμε μια λαδόκολλα και την τοποθετούμε επάνω στην ζύμη και προσθέτουμε βάρος (ρύζι ή όσπρια). Ψήνουμε την ζύμη μας για 25 με 30 λεπτά περίπου.
  4. Αφαιρούμε την λαδόκολλα με το βάρος (το φυλάμε για μελλοντικές χρήσεις) και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Για την κρέμα

  • 80 γρ χυμός λεμόνι
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 150 γρ αυγά (3 μέτρια)
  • 1 βανίλια
  • 70 γρ βούτυρο
  • 20 γρ κορν φλαουρ
  • 4 ζελατίνες

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μας μέσα στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε στην μεσαία σκάλα μέχρι να ενσωματωθούν όλα και να πάρουν μία βράση. Το τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε.

Για την μαρέγκα

  • 4 ασπράδια αυγών
  • λίγο αλάτι
  • λίγες σταγόνες λεμόνι
  • 250 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 κσ κόρν φλάουρ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα ασπράδια με μέτρια ταχύτητα μέχρι να σφίξει. Προσθέτουμε πουδραριστά την άχνη και το κόρν φλάουρ.

Τελική “συναρμολόγηση”

  1. Παίρνουμε την κρέμα μας και την απλώνουμε επάνω στην ψημένη ζύμη μας.
  2. Στην συνέχεια παίρνουμε την μαρέγκα μας και την αδειάζουμε επάνω με ένα κορνέ ή ένα κουτάλι.
  3. Ψήνουμε περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα.

Την αφήνουμε να κρυώσει και την κόβουμε

Tips:

Με την  ίδια διαδικασία μπορούμε να φτιάξουμε και orange pie. Μόνο που στην κρέμα θα κόψουμε λίγη ζάχαρη γιατί τα πορτοκάλια είναι πιο γλυκά από τα λεμόνια.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n