Λεμονάδα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σε ποιον δεν αρέσει ένα κρύο ποτήρι αρωματική σπιτική λεμονάδα με μπόλικα παγάκια και φύλλα δυόσμου μέσα ή με βανίλια; Εύκολα, γρήγορα και με οπαδούς από μικρά παιδιά… μέχρι την γιαγιά και τον παππού!

Τα υλικά μας...

  • 1 κιλό χυμός λεμόνι καθαρός
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 550 γρ νερό.

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό, και ανακατεύουμε συνεχώς. 
  2. Μόλις λιώσει η ζάχαρη το τραβάμε στην άκρη. 
  3. Σουρώνουμε τον φρεσκοστυμμένο χυμό λεμόνι (για να μην πίνουμε και διάφορα) και ενσωματώνουμε αφού έχει κρυώσει στο σιρόπι ανακατεύοντας το. 
  4. Το βάζουμε σε μπουκάλια και το διατηρούμε στο ψυγείο. 
  5. Σερβίρουμε 1/3 χυμό, και 2/3 νερό.

Tips:

  • Εάν θέλουμε να έχει μία ελαφριά μυρωδιά βανίλιας πριν λιώσει η ζάχαρη με το νερό ρίχνουμε την βανίλια.
  • Εάν θέλουμε να έχει μία ελαφριά γεύση δυόσμου τον προσθέτουμε την  ώρα που θα τον σερβίρουμε.
  • Μπορούμε να το φτιάξουμε και πιο απλά, μόνο που θα πάρει κάποιες ώρες. Βάζουμε σε μια λεκάνη από βραδύς την ζάχαρη με το νερό, tο ανακατεύουμε και το αφήνουμε όλο το βράδυ. Στην συνέχεια την επόμενη μέρα το πρωί, αφού έχει διαλυθεί καλά η ζάχαρη, προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και ανακατεύουμε.
  • Εάν θέλουμε προσθέτουμε διάφορα μπαχαρικά της αρεσκείας μας π.χ, μασάλα ή και να προσθέσουμε χυμούς μέσα όπως πχ χυμό αγγούρι.

Καλή σας απόλαυση

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n