Λιγκουίνι με γαρίδες

Facebook
Pinterest
Twitter

Πεντανόστιμο πιάτο, ελαφρύ, για μια ιδιαίτερη περίσταση και όχι μόνο! Το σπίτι θα μυρίσει αρώματα και είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που θα το λατρέψετε!!!!

Τα υλικά μας

  • 1 συσκευασία Λιγκουίνι
  • 700 γρ γαρίδες
  • ½ συσκ ντομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκ σκόρδο πουρέ
  • Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • ½ φλ λευκό κρασί
  • Αλάτι- πιπέρι

Για τον ζωμό της γαρίδας (bisque)

  • Τα κεφάλια από τις γαρίδες
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • ½ πράσο
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 1 κ σ πελτέ
  • Κόκκους πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 200γρ λευκό κρασί

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε τον ζωμό ώστε να τον έχουμε έτοιμο για την παρασκευή του φαγητού μας.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια από την γαρίδα. Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά ανακατεύοντας τα συνεχώς.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ τρίβοντας τον στα κεφάλια από τις γαρίδες και στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας χοντροκομμένα και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και στην συνέχεια προσθέτουμε νερό, τα πιπέρια και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30’-40’ λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από σίτα και πιέζουμε τα υλικά μας ώστε να βγάλουμε όσο ζωμό μπορούμε περισσότερο.
  4. Παίρνουμε τον ζωμό και βράζουμε τα Λιγκουίνι μέσα στο ζωμό (εάν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα.). Τα βγάζουμε 1-2 λεπτά γρηγορότερα από την ώρα που μας λέει η συσκευασία.
  5. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έπειτα το σκόρδο και στο τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σβήνουμε με κρασί, περιμένουμε να φύγει η αλκοόλη και στην συνέχεια αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένες.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα , το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά.
  7. Τελειώνουμε το φαγητό μας, ρίχνοντας τα βρασμένα Λιγκουίνι μέσα στην σάλτσα και προσθέτοντας τις γαριδούλες με το ζουμάκι τους.. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

– μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε τα ζυμαρικά με κάποιο άλλο είδος πάστα της αρεσκείας σας.

– τον ζωμό μπορείτε να τον προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, αφού ο ζωμός διατηρείτε έως και 2 μέρες στο ψυγείο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek