Πεντανόστιμο πιάτο, ελαφρύ, για μια ιδιαίτερη περίσταση και όχι μόνο! Το σπίτι θα μυρίσει αρώματα και είναι τόσο εύκολο και γρήγορο που θα το λατρέψετε!!!!
Τα υλικά μας
- 1 συσκευασία Λιγκουίνι
- 700 γρ γαρίδες
- ½ συσκ ντομάτα κονκασέ
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ σκόρδο πουρέ
- Λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Λίγο ελαιόλαδο
- ½ φλ λευκό κρασί
- Αλάτι- πιπέρι
Για τον ζωμό της γαρίδας (bisque)
- Τα κεφάλια από τις γαρίδες
- 1 κρεμμύδι
- 1 καρότο
- ½ πράσο
- 1 κλαδάκι σέλινο
- 1 κ σ πελτέ
- Κόκκους πιπέρι
- ελαιόλαδο
- 200γρ λευκό κρασί
Διαδικασία
- Ξεκινάμε πρώτα να φτιάξουμε τον ζωμό ώστε να τον έχουμε έτοιμο για την παρασκευή του φαγητού μας.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κεφάλια από την γαρίδα. Τα αφήνουμε να ψηθούν καλά ανακατεύοντας τα συνεχώς.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ τρίβοντας τον στα κεφάλια από τις γαρίδες και στον πάτο της κατσαρόλας. Ρίχνουμε τα λαχανικά μας χοντροκομμένα και σβήνουμε με κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και στην συνέχεια προσθέτουμε νερό, τα πιπέρια και χαμηλώνουμε την φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30’-40’ λεπτά. Στην συνέχεια σουρώνουμε τον ζωμό μέσα από σίτα και πιέζουμε τα υλικά μας ώστε να βγάλουμε όσο ζωμό μπορούμε περισσότερο.
- Παίρνουμε τον ζωμό και βράζουμε τα Λιγκουίνι μέσα στο ζωμό (εάν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό ακόμα.). Τα βγάζουμε 1-2 λεπτά γρηγορότερα από την ώρα που μας λέει η συσκευασία.
- Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, έπειτα το σκόρδο και στο τέλος ρίχνουμε τις γαρίδες. Τις σοτάρουμε για 1-2 λεπτά σβήνουμε με κρασί, περιμένουμε να φύγει η αλκοόλη και στην συνέχεια αφαιρούμε τις γαρίδες και τις κρατάμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένες.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα , το αλατοπίπερο και σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά.
- Τελειώνουμε το φαγητό μας, ρίχνοντας τα βρασμένα Λιγκουίνι μέσα στην σάλτσα και προσθέτοντας τις γαριδούλες με το ζουμάκι τους.. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
– μπορείτε φυσικά να αντικαταστήσετε τα ζυμαρικά με κάποιο άλλο είδος πάστα της αρεσκείας σας.
– τον ζωμό μπορείτε να τον προετοιμάσετε από την προηγούμενη μέρα, αφού ο ζωμός διατηρείτε έως και 2 μέρες στο ψυγείο.