Λικέρ φράουλα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Σήμερα  λοιπόν στην λαϊκή μου βρήκα υπέροχες φράουλες!!

Θα φτιάξουμε λοιπόν το πιο ωραίο λικεράκι για να μας συντροφεύει στις πιο ευχάριστες στιγμές με καλή παρέα.

Εύκολο στην διαδικασία και γρήγορο δροσερό αλλά και χωνευτικό.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι

  • 500 γρ φράουλες πλυμένες και πολύ καλά στραγγισμένες
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 300 γρ τσίπουρο (ή βότκα)
  • 500 γρ νερό

Διαδικασία

  1. Αφαιρούμε το κοτσανάκι με πολύ προσοχή και τις τοποθετούμε μέσα σε ένα βάζο μαζί με το τσίπουρο.
  2. Τις αφήνουμε για 10 μέρες περίπου σε σκιερό μέρος.
  3. Όταν περάσουνε 10 μέρες  σε με κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη με το νερό. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Το τραβάμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  4. Όταν κρυώσει σουρώνουμε τις φράουλες με το τσίπουρο(ή την βότκα)με ένα τουλουπάνι ή διπλό τούλι.
  5. Τις φράουλες τις κρατάμε εάν θέλουμε για γλυκό φράουλα.
  6. Αναμιγνύουμε το σιρόπι με το τσίπουρο.
  7. Το βάζουμε σε ένα βάζο και το απολαμβάνουμε σκέτο ή με τριμμένο πάγο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n