Λικέρ μανιτάρι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Λατρεμένα μανιταράκια… και τι μανιτάρια??? Κανθαρέλες!!! Υπέροχες κανθαρέλες από τον Νεκτάριο, που θα τις κάνουμε λικέρ και θα το συνδυάσω με μέλι, που θα δώσει υπέροχες νότες γεύσεων στο λικέρ μας.

Τα υλικά μας

  • 300 γρ μανιτάρια κανθαρέλες ή 70 γρ αποξηραμένες
  • 100 γρ μέλι θυμαρίσιο
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 450 γρ τσίπουρο ή βότκα
  • 300 γρ νερό

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε τις κανθαρέλες και τις αφήνουμε να στεγνώσουν.
  2. Βάζουμε τις κανθαρέλες  μαζί με το τσίπουρο σε ένα βάζο και το αφήνουμε σε σκιερό μέρος γύρω στον μήνα. Ανακατεύουμε ανά τακτά διαστήματα το βάζο
  3. Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι διαλύουμε το μέλι με την ζάχαρη, με το νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά (να είναι χλιαρό). Περιμένουμε να κρυώσει το νερό με το μέλι και ενσωματώνουμε το τσίπουρο αφού το έχουμε σουρώσει πιο πριν από τα μανιτάρια.
  • Εάν θέλετε πιο γλυκό το λικέρ σας ενισχύστε το με περισσότερο μέλι ή λίγη ζάχαρη, όταν κάνετε την ενσωμάτωση του μελιού με τα νερό.
  • Προσωπικά το βάζο το κράτησα παρα πάνω από μήνα γιατί το μανιτάρι έχει ντελικάτη γεύση και ήθελα να είναι πιο ενισχυμένη
  • Το μέλι είναι συστατικό που επειδή δεν είναι ακριβής στην γλυκύτητα του αυξομειώνετε και η ποσότητα που βάζουμε μέσα. Γιατί άλλα αρώματα και γλυκύτητα έχει π.χ. το μέλι των ανθέων ,άλλο το θυμαρίσιο, πεύκου, καστανιάς, ηλιάνθου, ακακίας ασφάκας, πορτοκαλιάς ρεικι κλπ.

 

Ευχαριστώ πολύ τον Νεκτάριο Φιλιππόπουλο και την Fungi Hellas για τα υπέροχα μανιτάρια του!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n