Λικέρ περγαμόντο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχο, δροσερό, χωνευτικό, μυρωδάτο, γευστικό, ανάλαφρο λικεράκι που το χειμώνα έχει την τιμητική του σε τραπέζια όπως τα Χριστούγεννα ή τις γιορτές. Επειδή είναι η παραγωγή του σύντομη διπλασιάζουμε την δόση (ή και τρείς) για να έχουμε αρκετό όλο τον χρόνο!

Τα υλικά μας που θα χρησιμοποιήσουμε

  • 10 περγαμόντα
  • 400 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ νερό
  • 700 γρ τσίπουρο ή βότκα

Διαδικασία

  1. Αφού πλύνουμε σχολαστικά τα περγαμόντα τα σκουπίζουμε και αφαιρούμε με έναν αποφλοιωτή την εξωτερική φλούδα χωρίς να πάρουμε το άσπρο από μέσα(το άσπρο από μέσα μπορούμε να το κάνουμε γλυκό περγαμόντο)
  2. Σε ένα καθαρό βάζο τοποθετώ τις φλούδες και το τσίπουρο (ή την βότκα) και το αφήνω σε σκιερό μέρος για περίπου 10 μέρες ή και παραπάνω.
  3. Μόλις περάσουν οι 10 μέρες σε μία κατσαρόλα ρίχνω την ζάχαρη με το νερό και το αφήνω να πάρουν μία βράση. Το τραβάω στην άκρη και το αφήνω να κρυώσει.
  4. Μόλις κρυώσει σουρώνω το τσίπουρο με τις φλούδες περγαμόντο πολύ καλά με ένα τουλουπάνι ή με διπλό τούλι.
  5. Ενσωματώνω, ανακατεύω και είναι έτοιμο.
  6. Το σερβίρουμε σκέτο ή με τριμμένο πάγο και ως χωνευτικό μετά από ένα γεύμα.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!