Λικέρ πορτοκάλι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αρωματικό λικεράκι χειμωνιάτικο, όπου μπορούμε να το αρωματίσουμε με όποιο μπαχαρικό μας αρέσει (κανέλα ή αστεροειδής γλυκάνισος ή γαρύφαλλο κλπ)

Τα υλικά μας είναι τα εξής

  • 10 μεγάλα πορτοκάλια ακέρωτα βιολογικά
  • 500 γρ νερό
  • 500 γρ ζάχαρη
  • 650 γρ τσίπουρο ή βότκα
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Διαδικασία

  1. Αφού πλύνουμε σχολαστικά τα πορτοκάλια μας με έναν αποφλοιωτή παίρνουμε το πορτοκαλί μέρος επάνω επάνω. Προσέχουμε να πάρουμε μόνο την φλούδα και όχι το άσπρο μέρος από το πορτοκάλι γιατί θα μας πικρίσει. (το άσπρο μέρος εάν θέλουμε το κρατάμε για γλυκό πορτοκάλι)
  2. Τοποθετούμε τις φλούδες σε ένα βάζο με το τσίπουρο ή την βότκα και το ξυλάκι κανέλας  για 10 μέρες περίπου.
  3. Αφού περάσουν οι 10 μέρες, σε μία κατσαρόλα βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να πάρουν μια βράση μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε σε ένα τουλουπάνι ή διπλό τούλι το τσίπουρο με τις φλούδες.
  5. Ενσωματώνουμε τα υγρά και ανακατεύουμε.
  6. Το τοποθετούμε σε ένα βάζο.
    Το απολαμβάνουμε σκέτο ή με τριμμένο πάγο με παρεούλα ή και μετά από ένα καλό φαγοπότι! 

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!