Λεμοντσέλο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μας έρχεται από την γειτονική μας Ιταλία και είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μας ποτά που μπορούμε να το σερβίρουμε όλες τις ώρες… μετά από φαγητό, ή για ένα κέρασμα ακόμα και το βραδάκι για χαλάρωση!

Τα υλικά μας απλά… ζάχαρη, λεμόνια… και Κρητικιά ρακή

Θα χρειαστούμε λοιπόν

  • 15-20 λεμόνια βιολογικά
  • 1,5 λίτρο Κρητικιά ρακή ή βότκα
  • 650 γρ ζάχαρη
  • 650 γρ νερό

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τα λεμόνια μας, τα σκουπίζουμε προσεκτικά και με έναν αποφλοιωτή (πίλερ) ή με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε τον εξωτερικό φλοιό του λεμονιού. Το άσπρο δεν το βάζουμε μέσα γιατί θα πικρίσει το ποτό μας. (Το άσπρο μπορούμε να το φτιάξουμε γλυκό κουταλιού)
  2. Παίρνουμε ένα βάζο μεγάλο με μεγάλο άνοιγμα και τοποθετούμε μέσα τις φλούδες και ρίχνουμε από πάνω τη ρακή (ή την βότκα) και κλείνουμε το καπάκι. Τοποθετούμε το βάζο μας σε ένα σκιερό μέρος για 15-20 μέρες.
  3. Στην συνέχεια μετά από 20 μέρες βάζουμε στην κατσαρόλα μας την ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά. Όταν κρυώσει το ρίχνουμε στο βάζο μας και το αφήνουμε άλλες 5-10 μέρες. Στην συνέχεια παίρνουμε το βάζο το σουρώνουμε πολύ προσεκτικά με ένα τουλουπάνι ή εάν δεν έχετε φίλτρο καφέ και το βάζετε στα μπουκαλάκια σας.

Το σερβίρουμε σκέτο ή με τριμμένο πάγο… καλή σας απόλαυση!!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!