Λουκάνικο με λάχανο και τραχανά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πιάτο που έρχεται να μας θυμίσει τις γεύσεις της Θράκης συνδυάζοντας τον παραδοσιακό τραχανά με το λουκάνικο και το λάχανο. Πιάτο χειμωνιάτικο, που με την συνοδεία κρασιού απογειώνει την γεύση.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • 2 λουκάνικα κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1/2 λάχανο χοντροκομμένο
  • 250 γρ τραχανά σταρένιο γλυκό
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • φέτα τριμμένη για να την ρίξουμε στο σερβίρισμα πάνω από το πιάτο

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τα λουκάνικα και να σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα. Δεν βάζουμε λάδι γιατί θα βγάλουν τα λουκάνικα το λίπος τους.
  2. Αφού σοταριστούν καλά, ρίχνουμε το κρεμμύδι, έπειτα το λάχανο και τα σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και την ντομάτα και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  3. Προσθέτουμε τον τραχανά και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
  4. Πριν το τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπεράκι μπόλικο (όσο αντέχουμε) και θυμάρι.
  5. Το τραβάμε από την φωτιά και αφήνουμε για λίγο να ομογενοποιηθούν οι γεύσεις.

Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n