Υπέροχο κριθαράκι γεμάτο αρώματα και γεύση, με λουκάνικα χωριάτικα ,που θα τα παντρέψουμε με καπνιστό τυρί και θα απογειώσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Δοκιμάστε το,παρέα με λευκό κρασάκι και ζεστό προσυμένιο ψωμάκι!
Τα υλικά μας
- 2 λουκάνικα χωριάρικα κομμένα σε ροδέλες
- 300 γρ κριθαράκι μέτριο
- 1 ντομάτα ώριμη τριμμένη στον τρίφτη
- 2 πράσσα το λευκό μέρος κομμένο ροδέλες λεπτές
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 πιπεράκι καυτερό
- 200 γρ καπνιστό τυρί κομμένο σε κυβάκια
- ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το λουκάνικο, το πράσο και στο τέλος το σκόρδοκαι το πιπεράκι μας.
- Ρίχνουμε την ντοματούλα μας και τα αφήνουμε να βράσουν 10 λεπτά.
- Οσο περιμένουμε σε ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και λαδώνουμε ελαφρώς το κριθαράκι μας.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κριθαράκι, συμπληρώνουμε με βραστό νερό, αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει 8 λεπτά. Στην συνέχεια κλείνουμε την φωτιά και αφήνουμε να τραβήξει το νερό.
- Λίγο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, προσθέτουμε το καπνιστό τυράκι μας κομμένο σε κυβάκια, την ρίγανη και ανακατευουμε να λιώσει.