Λουκουμαδάκια ψαριού με τσίλι σως

Εδώ θα δούμε μια παραλλαγή ψαροκροκέτας που όμως… δεν έχει αλεύρι και πανάρισμα.

Γίνεται με πολύ πιο εύκολο τρόπο και είναι κατάλληλο να γίνει ένα υγιεινό γεύμα για παιδιά εάν δεν το σερβίρουμε με την σώς που συνοδεύεται αλλά με βραστά λαχανικά ή ρύζι και όχι μόνο!

Υλικά

Για το ψάρι

  • 1 κιλό γλώσσα φιλέτο
  • 1 κουταλιά σούπας κόρν φλάουρ
  • 1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Για την γλυκόξινη τσίλι σως

  • 500 γρ νερό
  • 80 γρ σόγια σως
  • 1 κεφάλι σκόρδο πολύ καλά ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλεύρι
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 4 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
  • στην μύτη αλάτι

Εκτέλεση

  1. Αφού έχουμε πλύνει πολύ καλά τα φιλέτα γλώσσας τα τοποθετούμε στο μίξερ μαζί με το κόρν φλάουρ το αλάτι και την ζάχαρη. Τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
  2. Παίρνουμε το μείγμα και το κάνουμε μικρές μπαλίτσες.
  3. Σε μια κατσαρόλα που βράζει καλά το νερό, ρίχνουμε τις μπαλίτσες μας και τις αφήνουμε να βράσουν. Μόλις τις ρίξουμε οι μπαλίτσες μας θα κατεβούν στον πάτο. Μόλις ανεβούν επάνω και περάσει 2-3 λεπτά, τις αφαιρούμε και τις βάζουμε σε χαρτί να φύγουν τα υγρά και τις σκουπίζουμε με προσοχή ώστε να είναι τελείως στεγνές. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Σε μια φριτέζα ρίχνουμε τις μπαλίτσες μας και τις αφήνουμε να πάρουν χρυσοκίτρινο χρώμα. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Γλυκόξινη τσίλι σως

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά να σιγοβράζει. Η σάλτσα μας είναι έτοιμη όταν θα έχει γίνει παχύρρευστη.

Την τσίλι σως μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για να συνοδεύσουμε και όνιον ρινγκς ή σπρινγκ ρολς.