Μακαρόνια με τυρί (mac and cheese)

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πολύ εύκολη συνταγή με στριφτό μακαρονάκι κοραλλάκι, που βουλιάζει στην κρεμώδη σάλτσα και βγάζει υπέροχο βελούδινο πιάτο που το λατρεύουμε όλοι. Δοκιμάστε το!!!

Τα υλικά μας

  • 1,5 λίτρο γάλα
  • 500 γρ μακαρόνια στριφτά κοραλλάκι
  • 3 κ σ αλεύρι
  • 1 κ.σ. εστραγκόν ξερό
  • 2 φλ τριμμένο τσένταρ
  • 2 κ σ μουστάρδα απαλή
  • 60 γρ βούτυρο
  • ½ φλ φρυγανιά τριμμένη(γαλέτα)
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας, 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που μας δίνει ο παρασκευαστής.
  2. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ξεκινάμε να κάνουμε την μπεσαμέλ, βάζοντας να λιώσει το βούτυρο μαζί με το εστραγκόν, στην συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα. Μόλις ομογενοποιηθεί, χαμηλώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το τυρί, την μουστάρδα ,και τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι, και πασπαλίζουμε από πάνω με φρυγανιά.
  4. Βάζουμε το ταψάκι σε προ θερμασμένο φούρνο, μέχρι να πάρει χρώμα η φρυγανίτσα μας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n