Μακαρονάδα χωριάτικη

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Η κλασική μακαρονάδα του χωριού με τα υλικά που έχει ο κήπος. Ντομάτα, πιπεριές, όλα τα καλά του Θεού μέσα στα αγαπημένα μας μακαρόνια σε μια μακαρονάδα πλούσια σε αρώματα γεύση γρήγορη αλλά και ελαφριά. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το τυρί με νηστίσιμο και έτσι θα έχετε μια μακαρονάδα υπέροχη.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 συσκ ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 100 γρ τριμμένη φέτα +50 γρ τριμμένη φέτα για το σερβίρισμα
  • 80 γρ φιλέτο ελιάς
  • 1 κ σ κάπαρη
  • 30 γρ ούζο
  • Θυμάρι- ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  • Ξεκινάμε βράζοντας τα μακαρόνια μας. Όταν γίνουν κατά τον χρόνο που λέει που παρασκευαστής, κρατάμε ένα φλυτζάνι νερό και τα σουρώνουμε .
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ντοματίνια μας και τις ψιλοκομμένες πιπεριές. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι ,έπειτα το σκόρδο και τις ελιές, την κάπαρη και σβήνουμε με το ούζο. Στην συνέχεια αφού αφήσουμε λίγο να φύγει η αλκοόλη προσθέτουμε το φλυτζάνι με το νερό από τα μακαρόνια που κρατήσαμε, τα βότανα μας την τριμμένη φέτα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας τα μακαρόνια και την σάλτσα μας και ανακατεύουμε .
  • Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα έξτρα από πάνω, λίγο ελαιόλαδο και χοντροσπασμένο πιπέρι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!