Μακαρόνια με κολοκυθάκια και μανιτάρια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ανάλαφρα μακαρόνια πολύ νόστιμα και υγιεινά, γευστικά και πολύ εύκολα. Χορταστικά για όλη την οικογένεια, αλλά και ένα εύκολο πιάτο για να το φτιάξουν φοιτητές και για εσάς που δεν το έχετε πολύ με το μαγείρεμα.

Μπορείτε να τα καταναλώσετε σε μέρες νηστείας, ή από της ομάδες βεντζετέριαν και βίγκαν.

Τα υλικά μας

  • 5 κολοκυθάκια κομμένα στην μέση κατά μήκος και έπειτα λεπτά φετάκια
  • 500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 150 γρ μανιτάρια διάφορα.
  • 50 γρ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ κρασί λευκό
  • 5-6 φέτες λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένης
  • 2 κ σ κάσιους ψιλοκομμένα
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τον παρασκευαστή. Κρατάμε ένα φλυτζάνι νερό από τα μακαρόνια πριν τα στραγγίσουμε.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια με τα κολοκυθάκια. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο ,έπειτα το σκόρδο, την λιαστή ντομάτα . Σβήνουμε με κρασί, αφήνουμε να φύγει η αλκοόλη και ρίχνουμε το νεράκι που κρατήσαμε από τα μακαρόνια μας, τον άνηθο και τα κάσιους τα ψιλοκομμένα.
  3. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Ρίχνουμε την σάλτσα μας στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
  4. Σερβίρουμε ζεστά, με φρεσκοκομμένο πιπέρι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!