Μακαρόνια με κιμά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ποιός δεν αγαπά αυτή την υπέροχη μακαρονάδα; Από μεγάλους μέχρι μικρούς ένα από τα αγαπημένα και φυσικά κλασικά πιάτα στο σπίτι μας. Γρήγορη, εύκολη, νόστιμη παραδοσιακή μακαρονάδα που όταν την τρώμε σίγουρα μας θυμίζει μανούλα και πολλές αγαπημένες αναμνήσεις.

Τα υλικά μας

  • ½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμικτος με χοιρινό)
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1 ντοματάκι κονσκασέ
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ κρασοπότηρο κόκκινο ξηρό κρασί
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½  ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • ½ κ γ θυμάρι ξερό
  • 1 κ σ ζάχαρη
  • 1-2  κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και αλάτι να βράσουμε τα μακαρόνια μας. Ο χρόνος βρασμού των μακαρονιών μας εξαρτάται από την ποσότητα την ποικιλία και τα συστατικά των μακαρονιών που θα διαλέξουμε. Θυμηθείτε τα μακαρόνια απλά τα στραγγίζουμε(κρατάμε ένα μέρος του νερού) και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα όπου τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  2. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα  ρίχνουμε ελαιόλαδο και βάζουμε την φωτιά μας στο δυνατό να κάψει. Ρίχνουμε τον κιμά και σοτάρουμε μέχρι ο κιμάς να αλλάξει χρώμα . Μόλις αλλάξει χρώμα παντού το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί, και έπειτα το σκόρδο. Μόλις σοταριστούν ρίχνουμε τον κιμά ανακατεύουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε λίγη ώρα να φύγει η αλκοόλη του και ρίχνουμε την ντομάτα κονκασέ και λίγο υγρό(από αυτό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των μακαρονιών)και αφήνουμε με κλειστό το καπάκι και χαμηλωμένη την φωτιά να σιγοβράσει για 3 τέταρτα περίπου. Ελέγχουμε συχνά ανακατεύοντας και εάν χρειαστεί προσθέτουμε υγρό από τα μακαρόνια.
  3. Αφού περάσει η ώρα μαγειρέματος του κιμά ανοίγουμε το καπάκι προσθέτουμε τα μπαχαρικά και την ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε μισή ωρίτσα περίπου να μαλακώσει και να μελώσει ο κιμάς.
  4. Πριν τον σερβίρουμε αφαιρούμε τα μπαχαρικά από μέσα.

Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα.

-Εάν μας αρέσει πολύ το τυρί όταν σερβίρουμε ρίχνουμε τυρί τριμμένο στο πάτο του πιάτου, στην συνέχεια τα μακαρόνια, έπειτα πάλι τυρί τριμμένο, μετά τον κιμά και από πάνω πάλι τυρί τριμμένο. Με αυτόν τον τρόπο το τυρί πάει μοιρασμένο παντού και αποφεύγουμε να κάνουμε το βουνό τυριού στην κορυφή όπου όταν πάμε να το ανακατέψουμε μας πέφτει έξω και δεν μπορούμε να το ενσωματώσουμε σωστά.

-Μπορείτε εάν θέλετε να προσθέσετε στο σοτάρισμα 1 καρότο τριμμένο. Θα γλυκάνει τον κιμά σας και θα δώσει μια πιο εύγευστη νότα.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!