Μακαρόνια με μελάνι σουπιάς, με σάλτσα από πιπεριές και καπνιστό τόνο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ήρθαν στα χέρια μου τα υπέροχα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς, από το παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών ΑΡΚΑΔΙΚΑ ΜΑΣ. Θα τα συνοδεύσω με μια πεντανόστιμη και χορταστική σάλτσα από πιπεριές και καπνιστό τόνο.

Τα υλικά μας

  • 2 τεμ καπνιστού τόνο
  • 500 γρ μακαρόνια βίδες με μελάνι σουπιάς(ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 80 γρ κρασί λευκό
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το τέλος
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει, ρίχνουμε λίγο αλάτι, και προσθέτουμε τα ζυμαρικά μας. Τα βράζουμε ένα δυο λεπτά λιγότερο, γιατί θα τα τελειώσουμε με την σάλτσα.
  2. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ σοτάρουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο τον τόνο και σοτάρουμε ελαφρά. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα. 
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 7-8 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, και τα αφήνουμε ένα δυο λεπτά, να τραβήξουν την σάλτσα. 
  4. Σερβίρουμε αμέσως με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n