Μακαρόνια με πεταλίδες

Facebook
Pinterest
Twitter

Θαλασσινό αεράκι σήμερα φυσάει στην κουζίνα μου…Υπέροχες μεγάλες πεταλίδες περιμένουν να τις κάνω μια κλασική νησιώτικη μακαρονάδα. Οι πεταλίδες είναι αρκετά τρυφερές, οπότε θα μπουν ωμές στα ζεστά μακαρόνια, και θα ψηθούν με την θερμοκρασία τους…Εάν τις μαγειρέψεις σκληραίνουν και σφίγγουν. Οι ψαράδες παλιά, φτιάχνανε με 5 υλικά αυτή την μακαρονάδα.. Μακαρόνια, θάλασσα, πεταλίδες, σκόρδο, μαϊντανό. Για πάμε να δούμε…

Τα υλικά μας

  • 1 πακ μακαρόνια 5 νούμερο
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ¼ ματ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 χούφτες πεταλίδες μεγάλες. (από 3 εκ και πάνω)
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε πρώτα από τις πεταλίδες. Οι πεταλίδες που θα μαζέψουμε πρέπει να είναι πάνω από  3 εκατοστά. Τις ξεπλένουμε πολλές φορές στην θάλασσα για να φύγουν πετραδάκια και άμμο. Γυρνώντας στο σπίτι τις καθαρίζουμε με ένα μαχαιράκι. Τις έχουμε δίπλα μας σε ένα μπολ. Τις πεταλίδες τις καθαρισμένες τις χρησιμοποιούμε αμέσως.
  2.  Βράζουμε τα μακαρόνια την ανάλογη ώρα που λέει ο κατασκευαστής μας. (προτεινόμενο να τα βράστε με θάλασσα..) Όσο βράζουν τα μακαρόνια σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε ελαφρά το σκορδάκι και τον μαϊντανό. Όπως έχουν βράσει τα μακαρόνια , τα παίρνουμε με μια τσιμπίδα και τα βάζουμε στο τηγάνι (μαζί με το ζουμί όπως στάζουν)μαζί με τις πεταλίδες. Τα γυρνάμε δυο-τρείς φορές και σερβίρουμε.

*Οι πεταλίδες όσο τις μαγειρεύεις ,σφίγγουν και σκληραίνουν. Όταν τις βάλουμε μέσα στα ζεστά μακαρόνια ,από την θερμοκρασία θα μαγειρευτούν ακριβώς όσο πρέπει.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek