Μακαρόνια Ναπολιτέν (Ναπολιτάνα)

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πασίγνωστη σάλτσα ,που η απλότητα της την έχει κάνει αγαπημένη μας ,εύκολη γρήγορη, και βάση για πολλές παρασκευές φαγητών ( για κεφτέδες, λαδερά, κρεατικά, κλπ). Την συναντάμε παντού και είναι η πρώτη μας σκέψη σε σάλτσα ,ειδικά όταν βιαζόμαστε.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 4 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη (χωρίς σπόρια και φλούδα) ή πομοντόρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ σ ντοματοπελτές
  • ¼ κ γ ζάχαρη
  • 2 κ σ βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι –πιπέρι
  • Προαιρετικά για σερβίρισμα πεκορίνο ή παρμεζάνα

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με της οδηγίες του κατασκευαστή.
  2. Σε  μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί . Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ,ανακατεύουμε για λίγο και στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα μας, και  την ζαχαρίτσα μας. Αλατοπιπερώνουμε.
  3.  Έπειτα χαμηλώνουμε το μάτι να σιγοβράσει η σάλτσα μας ( το μυστικό είναι να σιγοβράσει ώστε να φύγουν όλα τα νερά και να μείνει παχύρευστη η σάλτσα ντομάτα )
  4. Όταν δέσει η σάλτσα μας και γίνει παχύρευστη ,ρίχνουμε τον βασιλικό και σβήνουμε την φωτιά.

Σερβίρουμε σε ζεστά μακαρόνια με μπόλικη σαλτσούλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,  και τυράκι από πάνω!!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!