Μακαρόνια Ναπολιτέν (Ναπολιτάνα)

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πασίγνωστη σάλτσα ,που η απλότητα της την έχει κάνει αγαπημένη μας ,εύκολη γρήγορη, και βάση για πολλές παρασκευές φαγητών ( για κεφτέδες, λαδερά, κρεατικά, κλπ). Την συναντάμε παντού και είναι η πρώτη μας σκέψη σε σάλτσα ,ειδικά όταν βιαζόμαστε.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 4 ώριμες ντομάτες περασμένες στον τρίφτη (χωρίς σπόρια και φλούδα) ή πομοντόρια
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ σ ντοματοπελτές
  • ¼ κ γ ζάχαρη
  • 2 κ σ βασιλικός ψιλοκομμένος
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι –πιπέρι
  • Προαιρετικά για σερβίρισμα πεκορίνο ή παρμεζάνα

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με της οδηγίες του κατασκευαστή.
  2. Σε  μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί . Στην συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο ,ανακατεύουμε για λίγο και στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα μας, και  την ζαχαρίτσα μας. Αλατοπιπερώνουμε.
  3.  Έπειτα χαμηλώνουμε το μάτι να σιγοβράσει η σάλτσα μας ( το μυστικό είναι να σιγοβράσει ώστε να φύγουν όλα τα νερά και να μείνει παχύρευστη η σάλτσα ντομάτα )
  4. Όταν δέσει η σάλτσα μας και γίνει παχύρευστη ,ρίχνουμε τον βασιλικό και σβήνουμε την φωτιά.

Σερβίρουμε σε ζεστά μακαρόνια με μπόλικη σαλτσούλα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,  και τυράκι από πάνω!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n