Μια από τις αγαπημένες μακαρονάδες του γιου μου είναι η μακαρονάδα με πράσο.
Είναι μια πολύ εύκολη συνταγή, πολύ ιδιαίτερη, φοβέρα νόστιμη που ξαφνιάζει. Έχει πολύ ντελικάτη γεύση, είναι εύκολη αλλά και αποδεκτή ακόμα και για τους πιο δύσκολους ουρανίσκους.
Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε πιστέψτε με.

Για μια μερίδα μακαρόνια με πράσο θα χρειαστούμε τα παρακάτω υλικά
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 3-4 φέτες μπέικον
- 30 γρ καπνιστό τυρί
- 4-5 μανιτάρια Agaricus
- 20 γρ μοτσαρέλα
- 100 γρ κρέμα γάλακτος
- 180 γρ μακαρόνια βρασμένα επιλογής μας
- αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το ψιλοκομμένο πράσο σε ένα τηγάνι.
- Μόλις μαραθεί, σοτάρουμε τα μανιτάρια, και το μπέικον.
- Όταν σοταριστούν κλείνουμε το καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος
- Συμπληρώνουμε το καπνιστό τυρί και την μοτσαρέλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι.

Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας ή εναλλακτικά ρύζι με τη σάλτσα μας αμέσως. Μπορούμε επίσης να ενώσουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα στο 4ο βήμα για πιο πλούσια γεύση.