Μακαρόνια με σάλτσα τόνου

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολη μακαρονάδα γρήγορη, νόστιμη,  που πολλοί την προτιμούν από τη συνηθισμένη μακαρονάδα με τον κιμά. Όλα τα αρώματα του τόνου θα μείνουν μέσα στην σάλτσα και θα δέσουν τα μακαρόνια που όλοι αγαπάμε.

Τα υλικά μας

  • 2 κονσέρβες τόνου σε νερό
  • 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας μας
  • 2-3 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1-2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκ. ντομάτα σάλτσα ή κονκασέ
  • Λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • (Προαιρετικά 1 κ σ κάπαρη και 1 κ σ φιλέτο ελιάς)

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι. Το σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το σκόρδο και τον τόνο (το νερό του τόνου το κρατάμε). Σοτάρουμε ελαφρά και σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε λίγη ώρα να φύγει το οινόπνευμα. Συμπληρώνουμε με την ντομάτα και το νερό από τον τόνο. Αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα μας.
  2. Εν το μεταξύ βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με μια κουταλιά αλάτι για να βράσουμε τα μακαρόνια μας. Μόλις κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Το πόσο θα αφήσουμε τα μακαρόνια είναι ανάλογα με το είδος μακαρόνια έχουμε διαλέξει. Τον χρόνο διάρκειας μαγειρέματος το γράφει η συσκευασία.
  3. Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει ένα τεταρτάκι και λίγο πριν την βγάλουμε ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Συμβουλές

  • Εάν το τόνος είναι σε λάδι χρησιμοποιούμε αυτό το λάδι για σοτάρισμα και όχι επιπλέον.
  • Οι ελιές και η κάπαρη είναι μέσα σε άλμη. Καλό θα ήταν όταν τα βάλετε στο φαγητό να τα ξεπλύνετε
  • Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε πιπεριές, μανιτάρια, κλπ. Αυτά θα μπουν στο σωτάρισμα. Όμως θα πρέπει να τα έχετε ψιλοκόψει για να είναι και αυτά έτοιμα στο χρόνο που θα είναι ο τόνος έτοιμος.
  • Μπορείτε εάν θέλετε πριν το τέλος της σάλτσας να προσθέσετε 3-4 κουταλιές κρέμα γάλακτος ή στο τέλος αφού βγεί από την φωτιά 2-3 κουταλιές γιαούρτι.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n