Μαλακά μπισκοτάκια βρώμης, χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Τα πιο υγιεινά μπισκοτάκια που μπορείτε να προσφέρετε στον εαυτό σας αλλά και στα παιδιά σας και σε όλους αυτούς που αγαπάτε. Σκέφτεστε τίποτα πιο καλύτερο από μπουκίτσες βρώμης γεμάτες ξηρούς καρπούς, και μέλι? Δώστε στον οργανισμό σας φυτικές ίνες, βιταμίνες, πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά, και αφαιρέστε όλα τα ανθυγιεινά συστατικά. Μαλακά μπισκοτάκια για τα παιδιά σας μικρά και μεγάλα, αλλά και για το καφεδάκι σας!

Τα υλικά μας

  • 300γρ μέλι
  • 300 γρ νιφάδες βρώμης
  • 300 γρ νερό
  • 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ ελαιόλαδο
  • 150 γρ αμύγδαλο-καρύδι χοντροσπασμένο
  • 50 γρ κουκουνάρι
  • 1κγ κανέλα τριμμένη
  • 1κγ γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κγ ξύδι λευκό
  • 1 κ γ αλάτι
  • ½ κγ τζίντζερ πούδρα
  • ½ κγ σόδα

Διαδικασία

  1. Η εκτέλεση είναι πανεύκολη. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα στερεά(αλεύρι, βρώμη, ξηρούς καρπούς, και τα μπαχαρικά). Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υγρά(ελαιόλαδο, μέλι, νερό +την σόδα με το ξύδι). Τα ενώνουμε και πλάθουμε έναν μαλακό χυλό. Μπορείτε να δοκιμάσετε εάν σας αρέσει η γλυκύτητα ή εάν θέλετε παραπάνω μπαχαρικά. Προσωπικά δεν τρώω πολύ γλυκές γεύσεις, οπότε η δοσολογία είναι για λίγο γλυκιά αίσθηση.
  2. Ανοίγουμε τον φούρνο μας στους 180ο στον αέρα. Σε ταψάκι με λαδόκολλα παίρνουμε με το κουτάλι μια ποσότητα και απλώνοντάς την  στην λαδόκολλα  φτιάχνουμε ένα στρογγυλό σχήμα. Εάν θέλετε μπορείτε να βρέξετε ελαφρά τα χέρια σας και να πλάσετε μπαλάκια να τα τοποθετήσετε στην λαδόκολλα, και να τα πατήσετε ελαφρά όσο είναι ακόμα στο ταψί. Ψήνουμε για 20΄λεπτά περίπου(εξαρτάτε πόσο μεγάλα είναι τα μπισκότα σας).
  3. Τα μπισκότα σας θα είναι μυρωδάτα και μαλακά. Όταν κρυώσουν πραγματικά θα είναι πολύ πιο νόστιμα.

-εάν θέλετε περισσότερη γλυκύτητα, προσθέστε περισσότερο μέλι, αλλά ελαττώστε τα υγρά. Το κάθε μέλι έχει διαφορετική ένταση και άρωμα, πχ το μέλι ανθέων είναι πολύ πιο γλυκό απ’ ότι του πεύκου ή της καστανιάς.

-μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια σοκολάτας για πιο γλυκιά σοκολατένια γεύση ή σταφίδες, κομματάκια από ξερά σύκα ή αποξηραμένα φρούτα

-επειδή το μέλι καίγεται πιο γρήγορα ,χρησιμοποιούμε αέρα ,ή εάν έχουμε αντίσταση 5ο λιγότερο.

– εάν τα κάνετε πιο λεπτά τα μπισκοτάκια σας, μπορείτε να ενώσετε με μια μαρμελάδα της αρεσκείας σας στην μέση, για ένα υγιεινό κέρασμα.

-συνοδέψτε τα με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα κλπ που θα φτιάξετε εσείς.

-η δοσολογία βγάζει γύρω στα 70-80 μπισκοτάκια

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!