Υπέροχη σαλατούλα απλή αλλά και τόσο νόστιμη με αρώματα και γεύσεις από την Μάνη μας.
Χορταστική λόγω πλούσιας πρωτεΐνης (σύγκλινο- αυγό) αλλά και άμυλο από την πατατούλα.
Τα υλικά μας
- 150 γρ σύγκλινο Μάνης
- 3 πατάτες βρασμένες
- 3 αυγά βρασμένα
- 2 πορτοκάλια
- Λίγες ελιές
- Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
Για το ντρέσινγκ πορτοκαλιού
- 1 κ σ μουστάρδα
- 1κγ ζάχαρη
- 150 γρ φυσικός χυμός πορτοκαλιού
- 150 γρ σπορέλαιο
- 150 γρ ελαιόλαδο
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα υλικά για την σαλάτα μας.
- Σε ένα μπρίκι σιγοβράζουμε το χυμό με την ζάχαρη. Το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μίξερ τοποθετούμε την μουστάρδα και την ανακατεύουμε με το χυμό πορτοκάλι. Εντάσσουμε σιγά σιγά το σπορέλαιο και το ελαιόλαδο και στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και το αλατοπίπερο.
- Περιχύνουμε την σαλάτα μας