Μανιτάρια φρικασέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχα μανιτάρια με πλούσια  χόρτα που θα τα κάνουμε φρικασέ. Όλη η φρεσκάδα και η φύση στο πιάτο μας. Εύκολο γρήγορο γευστικό και υγιεινό πιάτο.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό μανιτάρια (αγκάρικους –  λεντινούλα- πλευρώτους κλπ) κομμένα σε μεγάλα καρέ
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι πλυμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • ½ κ χόρτα διάφορα(ασκολύμπρους-μιρώνια-καυκαλήθρες κλπ)
  • 1 ματσάκι άνηθος.
  • ½ λ ζωμό λαχανικών
  • 2 αυγά
  • Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα  ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια μας. Προσέχουμε να τα ρίχνουμε λίγα λίγα για να μην πέσει η θερμοκρασία και αντί να σοκαριστούν ,βράσουν!
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι μας ,το μαρούλι και τα διάφορα χορταρικά μας.
  3. Αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε μέχρι να πέσει ο όγκος από το μαρούλι και τα υπόλοιπα χορταρικά μας. Ρίχνω τον ζωμό σκεπάζω την κατσαρόλα με το καπάκι και χαμηλώνω  την φωτιά.
  4. Το αφήνω να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτω τον άνηθο και διορθώνω στη γεύση .
  5. Αποσύρω από την φωτιά  την κατσαρόλα.
  6. Σε ένα μπολ χτυπάω τα αυγά και τον χυμό λεμονιού μέχρι να γίνει ομογενής και να γίνει κρεμώδης.
  7. Στην συνέχεια με μια κουτάλα προσθέτω σιγά σιγά στο αυγό το ζουμί από το φρικασέ και ανακατεύω γρήγορα για να μην μου ψηθεί το αυγό .
  8. Στην συνέχεια το περιχύνω στο φρικασέ και ανακινώ από τα χερούλια τις κατσαρόλας . σερβίρω αμέσως!

-Άμα θέλουμε να έχουμε μια vegan  εκδοχή του φρικασέ χωρίς ζωικά μπορούμε όταν βράζει το φρικασέ να βάλουμε μια πατάτα. Στην συνέχεια παίρνουμε την πατάτα μόλις βράσει την βάζουμε στο μπλέντερ με το λεμόνι και 1 κ σ ταχίνι και πολτοποιούμε. Στην συνέχεια το περιχύνουμε στο φρικασέ μας

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!