Μανιτάρια γεμιστά με πλιγούρι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα υπέροχο πιάτο που πλούσιο σε πρωτεΐνη και όλα τα θρεπτικά συστατικά των πλούσιων λαχανικών. Ένα πιάτο που μπορείς να το κάνεις όλες τις μέρες, εύκολο, πολύ πολύ νόστιμο, γρήγορο και υγιεινό. 

Τα υλικά μας

  • 8 μανιτάρια πόρτο μπέλλο μεγάλα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο μικρά καρέ
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη μικρά καρέ
  • 1 ντομάτα αποφλοιωμένη κομμένη μικρά καρε
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 100 γρ πλιγούρι
  • 8 φέτες τυρί του τόστ (προαιρετικό)
  • ½ κ γ δυόσμος αποξηραμένος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το πλιγούρι να φουσκώσει.
  2. Παίρνουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε το εσωτερικό των μανιταριών.
  3. Το εσωτερικό με τα κοτσάνια τα ψιλοκόβουμε.
  4. Στην συνέχεια αφαιρούμε την εξωτερική φλούδα των μανιταριών και τα λαδώνουμε, μέσα έξω και τα τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
  5. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε την πιπεριά το καρότο το σκόρδο το κολοκύθι τα μανιτάρια την ντομάτα και τα αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
  6. Στην συνέχεια στραγγίζουμε το πλιγούρι και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με τα λαχανικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν όλα τα υλικά 5 λεπτά.
  7. Στην συνέχεια το κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τον δυόσμο, το αλατοπίπερο και το αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά.
  8. Μοιράζουμε το μείγμα μας στα μανιτάρια.
  9. Προαιρετικά εάν θέλουμε προσθέτουμε από πάνω τυρί του τόστ.
  10. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.

Σερβίρονται ζεστά

Καλή σας όρεξη!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n