Πρόταση για ένα αρωματικό, γευστικό και ελαφρύ πιάτο, εύκολο, γρήγορο, και πολύ νόστιμο, για να ξεφύγετε από τις κλασικές γεύσεις που συνοδεύουμε το ρύζι ή τα μακαρόνια μας. Δοκιμάστε το!
Τα υλικά μας
- 1 συσκευασία μανιτάρια(πόρτο μπέλο, αγκαρικους κλπ)
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκ σκόρδο
- 2 κ σ ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
- 50-60 γρ καπνιστό τυρί (Μετσοβονε, Βέρμιου κλπ)
- 200 γρ. γιαούρτι
- λίγο άσπρο κρασί ,αλάτι πιπέρι
Διαδικασία
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια και το σβήνουμε με κρασί.
Μόλις το σβήσουμε περιμένουμε να φύγει η αλκοόλη, στην συνέχεια ρίχνουμε την λιαστή ντομάτα. - Τα αφήνουμε λίγο στο τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ψιλοκόβουμε το καπνιστό τυρί μας.
- Ρίχνουμε το τυρί μέσα στα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις μην κολλήσει το τυρί.
- Το τραβάμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Σερβίρετε αμέσως.
– συνοδευτικές προτάσεις ρύζι, μακαρόνια, πούρες, λαχανικά ψητά.