Μανιτάρια με χόρτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια άκρως υγιεινή συνταγή, πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, χαμηλή σε λιπαρά και πλούσια σε πρωτεΐνη.

Μπορεί να καταναλωθεί σε περιόδους νηστείας αλλά και από ομάδες vegan και vegetarian

Τα υλικά μας

  • 500 γρ μανιτάρια πορτομπέλο κομμένα σε καρέ (τα θέλουμε χοντροκομμένα για να κρατήσουν τον όγκο τους με το μαγείρεμα)
  • 300 γρ χόρτα (ζοχοί, καυκαλήθρες, μηρώνια, σπανάκι, λάπαθα κλπ)
  • 1 ματ κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματ άνηθος
  • 1 πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 3 κ σ ταχίνι
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Πλένουμε σχολαστικά τα χορταρικά μας. Τ α στεγνώνουμε πολύ καλά ώστε να μην έχουν νερά. Τα χοντροκόβουμε και τα αλατίζουμε σε μια λεκάνη. Τα ανακατεύουμε και περιμένουμε περίπου μισή ώρα να μαραθούν.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμυδάκι και την πιπεριά Φλωρίνης  και έπειτα ρίχνουμε τα μανιτάρια. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα χόρτα.
  3. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν γύρω στα 45 λεπτά. (προσέχουμε εάν χρειαστεί να προσθέσουμε υγρά)
  4. Λίγο πριν το τελείωμα σε ένα μπολ προσθέτουμε το ταχίνι και τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε, και σιγά σιγά προσθέτουμε ζωμό από την κατσαρόλα. Το ενσωματώνουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!