Μανιταροκεφτέδες

Facebook
Pinterest
Twitter

Ελαφρύ κεφτεδάκι με τα ντελικάτα αρώματα του μανιταριού, χωρίς πολλά υλικά, γιατί «κουκουλώνουν» την γεύση του, που τα ψήνουμε στο φούρνο για να μην χάσουν την υπέροχη μυρωδιά τους, αλλά και να βαρύνουν από το λάδι, γιατί τα μανιτάρια “τραβάνε” λάδι.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ μανιτάρια (αγκαρίκους ή πορτομπέλο)
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1-2 σκ σκόρδο
  • 1/3 ματσάκι άνηθο (ή μαϊντανό εάν τον προτιμάτε)
  • 80 γρ αλεύρι γ ο χ
  • 2-3 κ σ γαλέτα
  • 2 κ σ μπεικιν πάουντερ
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε τα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε, (δεν τα πλένουμε γιατί τα μανιτάρια έχουν την ιδιότητα να τραβάνε τα υγρά) και τα κόβουμε σε κομμάτια, όπως και το κρεμμύδι.
  2. Σε ένα μπλέντερ τα βάζουμε μέσα και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και αναμιγνύουμε τα υπόλοιπα υλικά μας
  4. Το μείγμα μας πρέπει να είναι ανάλαφρο αλλά να πλάθετε μπαλάκια.
  5. Φτιάχνουμε με το χέρι μας μικρές μπαλίτσες και τις πιέζουμε ελαφρά από πάνω.
  6. Τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek