Μανιταρόπιτα παραδοσιακή

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια Μανιταρόπιτα σπέσιαλ, αρωματική γευστική βελούδινη και πολύ νόστιμη. Θα χρησιμοποιήσουμε διάφορα μανιτάρια ,για πιο νόστιμη και έντονη γεύση. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνει από τις πιο αγαπημένες σας πίτες εάν την δοκιμάσετε. Πολύ ωραίες μανιταρόπιτες κατά παράδοση φτιάχνουν στην Φλώρινα στην Καστοριά.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ μανιτάρια διάφορα
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 κόκκινη πιπεριά καρεδάκι
  • 1 πράσινη πιπεριά καρεδάκι
  • 300 γρ ανθότυρο
  • 300 γρ μοτσαρέλα
  • 1 δόση χειροποίητο φύλλο ή 1 πακ χωριάτικο φύλλο
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα
  • Σπορέλαιο για ράντισμα ανάμεσα στα φύλλα
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε πρώτα από το φύλλο. Φτιάχνουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να ξεκουραστεί.
  2. Στην συνέχεια σε μια κατσαρόλα πλασωτέ, σοτάρουμε τα κρεμμύδια , τις πιπεριές, και στην συνέχεια ρίχνουμε τα μανιτάρια. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Μόλις είναι έτοιμα τραβάμε την κατσαρόλα στην άκρη ρίχνουμε τα τυριά μας, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Στην συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο, και στρώνουμε 3 φύλλα κάτω με ενδιάμεσα ραντισμένα με το πινέλο σπορέλαιο, ρίχνουμε την γέμιση, και καλύπτουμε με άλλα τρία φύλλα από πάνω. Λαδώνουμε καλά με σπορέλαιο την επιφάνεια της πίτας και την ραντίζουμε με τα χέρια μας με λίγο νερό. Χαράσσουμε σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και την βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!