Νόστιμη μανιταρόσουπα με γεμάτη γεύση και αρώματα. Όλοι την αγαπάμε και γιαυτό πάντα θα είναι στις πρώτες προτιμήσεις μας
Τα υλικά μας
- 500 γρ μανιτάρια διάφορα (agaricus, πορτομπέλο, τρομπέτες, πλευρώτους, πορτσίνι)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 κ σ σόγια σως
- ½ φλ άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ φλ ρύζι Καρολίνα
- ¼ φλ ελαιόλαδο
- 1 ½ λ ζωμός λαχανικών ή βοδινού
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε τον ζωμό της αρεσκείας μας, την σόγια, και το νερό από τα πορτσίνι και τα πορτσίνι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι μας και τον άνηθο.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει και φτιάχνουμε την γεύση παράλληλα από το αλάτι.. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-εάν νηστεύουμε αχνίζουμε τα μανιτάρια σκέτα γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους
-για τις ιδιαίτερες ομάδες βίγκαν και βεντζετέριαν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο ζωμό λαχανικών ή νερό.
-μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με νούντλς και να προσθέσετε λίγο τζίντζερ
-ταιριάζει υπέροχα να προσθέσετε φρέσκο κρεμμυδάκι, ή και πράσο ψιλοκομμένα.
– όσο πιο πολλά μανιτάρια θα βάλετε σε είδος τόσο πιο έντονη γεύση θα έχει η σουπίτσα σας.