Μανιταρόσουπα με διάφορα μανιτάρια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νόστιμη μανιταρόσουπα με γεμάτη γεύση και αρώματα. Όλοι την αγαπάμε και γιαυτό πάντα θα είναι στις πρώτες προτιμήσεις μας

Τα υλικά μας

  • 500 γρ μανιτάρια διάφορα (agaricus, πορτομπέλο, τρομπέτες, πλευρώτους, πορτσίνι)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2 κ σ σόγια σως
  • ½ φλ άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ φλ ρύζι Καρολίνα
  • ¼ φλ ελαιόλαδο
  • 1 ½ λ ζωμός λαχανικών ή βοδινού
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι. 
  2. Προσθέτουμε τον ζωμό της αρεσκείας μας, την σόγια, και το νερό από τα πορτσίνι  και τα πορτσίνι. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ρύζι μας και τον άνηθο.
  3. Αφήνουμε να σιγοβράσει και φτιάχνουμε την γεύση παράλληλα από το αλάτι.. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι

-εάν νηστεύουμε αχνίζουμε τα μανιτάρια σκέτα γιατί θα βγάλουν τα υγρά τους

-για τις ιδιαίτερες ομάδες βίγκαν και βεντζετέριαν μπορούν να χρησιμοποιήσουν μόνο ζωμό λαχανικών ή νερό.

-μπορείτε να αντικαταστήσετε το ρύζι με νούντλς και να προσθέσετε λίγο τζίντζερ

-ταιριάζει υπέροχα να προσθέσετε φρέσκο κρεμμυδάκι, ή και πράσο ψιλοκομμένα.

– όσο πιο πολλά μανιτάρια θα βάλετε σε είδος τόσο πιο έντονη γεύση θα έχει η σουπίτσα σας.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!