Μανιταρόσουπα βελουτέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Λατρεύω τα μανιτάρια…πάντα έχω στο ψυγείο μου…Όταν θέλω κάτι ελαφρύ, υγιεινό είναι από τις πρώτες μου επιλογές. Εύκολη και γρήγορη σουπίτσα λοιπόν, δυναμωτική και πολύ νόστιμη. Γίνεται μέσα σε μισή ωρίτσα το πολύ, σε χορταίνει χωρίς να σε βαραίνει!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ μανιτάρια
  • 1 πατάτα κομμένη καρέ
  • 750 γρ σπιτικός ζωμός λαχανικών
  • 1 πράσο σε φέτες(το λευκό μέρος)
  • 100 γρ φυτικό γάλα
  • 2-3 κ σ αμύγδαλο τριμμένο (προαιρετικά)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι- λευκό πιπέρι-θυμάρι

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το πράσο. 
  2. Συμπληρώνουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Στην συνέχεια ρίχνουμε την πατάτα και το ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά περίπου. 
  3. Έπειτα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με το ραβδομπλέντερ το  πολτοποιούμε. Συμπληρώνουμε το φυτικό γάλα, και το τριμμένο αμύγδαλο. 
  4. Βλέπουμε την υφή της σούπας μας. Εάν την θέλουμε λίγο πιο αραιή συμπληρώνουμε λίγο ζωμό. 
  5. Σερβίρουμε με τριμμένο θυμάρι και φιλέ αμυγδάλου

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n