Μαραθοκεφτέδες

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Έχω πεσκέσι από το χωριό μάραθο. Τον αγαπώ τον μάραθο. Μπαίνει σε σούπες, πίτες, συνοδεύει κρέας, ψάρι κλπ… τι να πρώτο σκεφτώ. Σήμερα θα τους κάνω κεφτέδες. Χωριάτικους …εκείνους … χωρίς το τυρί μέσα, για καθαρή γλυκιά νόστιμη γεύση.

Τα υλικά μας

  • 1 ματσάκι μάραθο (περίπου 100 γρ καθαρισμένο χωρίς τα κλωνάρια και ψιλοκομμένο)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο (50 γρ )
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (50 γρ)
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 100 γρ αυγό (2 μέτρια αυγά)
  • 120 γρ Αλεύρι γοχ περίπου
  • 20 γρ ούζο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Πλένουμε κι καθαρίζουμε το μάραθο
  2. Αφαιρούμε όλα τα κοτσάνια (πιάνουμε το κοτσάνι ανάποδα με το ένα χέρι και με το άλλο τραβώντας τα φύλλα αφαιρούμε γρήγορα τα φυλλαράκια και μένει το κοτσάνι ατόφιο)
  3. Ψιλοκόβουμε το μάραθο
  4. Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, σβήνουμε με το ούζο, και στην συνέχεια ρίχνουμε τον μάραθο. Αφήνουμε όσο χρειαστεί για να μαραθούν.
  5. Στην συνέχεια τοποθετούμε σε ένα μπολ το μάραθο με τα κρεμμύδια, περιμένουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά με το αλεύρι, αλατοπιπερώνουμε, και ανακατεύουμε καλά.
  6. Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και με την βοήθεια 2 κουταλιών κόβουμε μπουκιές και τα τηγανίζουμε.

Σερβίρονται ζεστοί, σκέτοι ή με μια σάλτσα γιαουρτιού ή ντομάτας ή και με λεμονάκι ακόμα!

  • Μπορείτε να βάλετε λίγο νεράκι και να τα κάνετε σαν μαραθοτηγανήτες
  • Αυξομειώστε το αλεύρι με βάση πόσο σφικτούς τους θέλετε εσείς
  • Εάν νηστεύετε αφαιρέστε τα αυγά και βάλτε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ή απλό αλεύρι με ένα κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n